Alföldi kútfúró módszer, avagy a pisztolyfúró kútfúrás technológia

Az alföldi módszer jellemzői

Bár az alföldi módszer is a csőkút fúrási technológia része, de külön kategóriaként kell megemlítenünk specialitása miatt. A technológia lényege, hogy egy fúrógép egy pvc csövet hajt meg, ami így forogva fúródik bele a földbe. Amikor elérik a szükségesnek ítélt mélységet, akkor jobb esetben egy másik csövet raknak le aminek a végén még jobb esetben van szűrő is, de sok esetben ugyanaz a cső marad lenn, amivel kifúrták a lyukat. Ez a technológia már 6-8.000,- Ft/méter ártól elérhető.

Pisztolyfúró kútfúrás

A leggyakoribb hiányosságok:

  • Gyári kútbélés cső helyett PVC csövet használnak, ami a levegős könnyítés miatt legtöbbször behorpad, így beszakad a szivattyú is
  • Sok esetben nem használnak szűrőt, ami megakadályozza az eliszaposodást
  • Szabad a cső alja, így az folyamatosan iszaposodik, és rongálja a szivattyút
  • Nincs szűrőkavics, vagy rossz annak a minősége
  • Nincs cementálás

Ezek a hiányosságok mind-mind a minőség hiányát tükrözik, és a környezetünket is szennyezik.

Összehasonlítás

Szemmel látható az alföldi módszer lényege és a minőségi kút közötti különbség.

Az olcsó kútfúrás technológiák összehasonlítása.

Kattintson a képre nagyobb képért!

Bízunk benne, hogy most már Ön is látja, hogy miért kerül sokkal többe a minőségi kútfúrás. Amíg az alföldi módszer már 6-8.000,- Ft/méter ártól elérhető, addig a szakmailag kifogástalan, garanciával rendelkező kút 15.000,- Ft-tól kezdődik.

.

Ismerje meg a minősített kútfúró mestereinket itt

.

Mikor használható?

Van létjogosultsága a pisztolyfúrós kútfúró technológiának, de de csak a első vízadó rétegig, és csak akkor, ha annak 8 méteren belül megmarad az üzemi vízszintje(!!!) Ez azért szükséges, mert a szivattyúk nem képesek kiemelni 8 méteren belül vizet. Tehát 8 méternél alacsonyabb üzemi vízszint alatt nem életképes az alföld kút, vagy más néven pisztolyfúrós kútfúró technológia.

Honnan tudjuk, hogy az üzemi vízszint 8 méter alatt van-e? Érdemes megnézni, hogy a környéken a működő kutak üzemi vízszintje 8 méteren belül van-e. Ha ezt nem tudjuk felmérni, akkor az kockázatos.

Alföldi kútfúrási technológia

Továbbá, nincs létjogosultsága ennek a módszernek, ha rétegvizet fúrunk meg, vagy több réteget összenyitunk (20-180 méterig). Ha több vízadó réteget összenyitunk, akkor ezzel a technológiával nem lehet kizárni a rétegvíz összefolyást, azaz a fölső szennyezett talajvíz képes lefolyni akár 120 méterre is, és így az elszennyezi az ivóvíz réteget is.

.

KÉRJÜK: GONDOLJON AZ UNOKÁIRA!

Lesz-e nekik iható ivóvize a jövőben?

.

Ismerje meg a minősített kútfúró mestereinket itt

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*