Hogyan válasszunk szivattyút?

Nagyon sok múlik egy szivattyú kiválasztásánál, ezért erre a kérdésre a Pedrollo Hungária Kft igazgatóját Miki Dal Prát kérdeztük.

Mit tanácsol azoknak, akik most szeretnének szivattyút venni, hogy hogyan válasszák ki azt?

Akik szivattyút szeretnének kiválasztani, de nincs kellő tapasztalatuk, azoknak azt tanácsoljuk, hogy forduljanak szakemberhez segítségért.

Pedrollo Hungária Kft ügyvezető Miki Dal Prá

Pedrollo Hungária Kft ügyvezető Miki Dal Prá

.

Mi a szivattyúválasztás folyamata?

A szivattyú kiválasztásához először  is meg kell ismerni a felhasználó igényeit. Ezután a legfontosabb kérdések, hogy megtudjuk, milyen mélyen van a víz a talajhoz képest, mivel ennek az információnak az alapján tudjuk eldönteni, hogy felszíni vagy búvár/merülő szivattyúra van szükségünk. A szivattyú kiválasztásához fontos továbbá figyelembe venni a csövek/csatornavezetékek átmérőjét és hosszát, valamint a kút jellemző adatait (mélység, átmérő, vízhozam, nyugvó és üzemi vízszint), illetve a különböző lehetséges nyomásveszteségeket. Ezt követően jutunk el a szivattyú munkapontjának kiszámításához, vagyis a szükséges vízmennyiséghez egy adott nyomáson (emelő magasságon), amelyhez az adott szivattyú jelleggörbéjét használjuk.  A szivattyút körültekintően kell kiválasztani, mivel egy nem megfelelő szivattyú telepítése veszélyeztetheti a működtetni kívánt rendszer rendeltetésszerű működését.

Pedrollo Hungary Kft raktár

Pedrollo Hungary Kft raktár

.

A Pedrollo szivattyúk mivel/miben tudnak többet adni a piacon található szivattyúkhoz képest?

A Pedrollo körülbelül 100 szivattyúcsaládból álló termékskálával rendelkezik, a periférikustól a centrifugális, a búvár- és merülő szivattyúkig, a legkülönfélébb felhasználási területekre a lakossági, ipari és mezőgazdasági szektorban. A szivattyúkat a leginnovatívabb technológiával gyártjuk és piacvezetők vagyunk az ágazaton belül, de nem véletlenül, hiszen a vállalat nyereségének jelentős részét a legmodernebb gyártási technológiák fejlesztésébe fekteti. Ez a szivattyúink esetében hosszú élettartamot és rendkívül magas hatásfok elérését teszi lehetővé.

A magyar piacon legnépszerűbbek a JSW termékcsalád önfelszívó szivattyúi, melyekhez nagy hatásfok és energia megtakarítás  párosul azon technológiának köszönhetően, mellyel a motor tekercselését végzik. Ezen szivattyúk teljesítménytartománya 0,37 és  2.2 Kw közé esik 160 l/perc teljesítménnyel/vízszállítással, 96 m emelőmagasságig, amelyek műanyag vagy sárgaréz járókerékkel is rendelhetőek. Az önfelszívó sorozatban a JCR sorozat is megtalálható rozsdamentes acélból készült szivattyúházzal, valamint  a Plurijet széria is, melyben a hagyományos ejektort egy szelep helyettesíti, mely alacsonyabb zajszintet tesz lehetővé.

Pedrollo

Következő kedvelt termékcsalád a 4 colos 4BLOCK búvárszivattyú. Ezek a monoblokk szivattyúk gyárilag 20 méteres kábellel és beépített kondenzátorral vannak ellátva, mely könnyen telepíthetővé  teszi őket vezérlődoboz alkalmazása, illetve kábeltoldás nélkül a hálózathoz való csatlakoztatáshoz. Mindezek mellett ezen szivattyúk a hasonló más gyártókkal szemben, lehetővé teszik max. 150g/m3  homoktartalmú víz szállítását is. Továbbá a kettős mechanikus tengelytömítést és közbeiktatott olajkamra, valamint két szabadalmaztatott expander rendszerű rögzítés nagyobb védelmet biztosít a víz beszivárgása ellen. Ezek a szivattyúk javasoltak háztartási használatra, melyek teljesítménye 1,1kW-ig, vízszállítása 150 l/perc-ig és emelőmagassága 128 m-ig terjed.

A fent említett modellek mellett meg kell említenünk az Easypress áramlásszabályozó kapcsoló elismertségét is, mely bekapcsolja adott nyomáson (választható opciók 0.8 -1.5- 2.2 bar) a csap nyitásakor és kikapcsolja az átfolyás megszűnésekor, vagyis a csap zárásakor az egyfázisú elektromos szivattyút. Ez az elektronikus eszköz megvédi a szivattyút a szárazon futástól és a túlzottan gyakori ki-bekapcsolástól, mely a berendezés kisebb nyomásveszteségéből (csepegés) adódhat.

Az említett szivattyúkon kívül az összes Pedrollo szivattyú nagy elismerésnek örvend a fent említett okokból kifolyólag.

A Pedrollo szivattyúk, mint azt már korábban említettük az innovatív gyártási technológiának köszönhetően nagy energia-megtakarítást tesznek lehetővé, így az árkülönbség körülbelül 2  éven belül megtérül a háztartási szektorban, figyelembe véve egy „olcsóbb” kategóriát képviselő, hasonló teljesítmény paraméterekkel megjelölt, más gyártótól származó szivattyút.  Az ipari ágazatban, ahol jóval nagyobb az üzemelési igénybevétel, az előzőekben említett árkülönbség feleannyi idő alatt megtérülhet.

Pedrollo

Pedrollo

.

A Pedrolló szivattyúk használata pontosan hol hozza vissza azt a pénzt, mintha egy olcsóbb szivattyút vásárolunk?

A Pedrollo szivattyúk világszerte népszerűek, mert a garanciális problémák száma elenyésző, az energiafogyasztási mutatók nagyon kedvezők, illetve a megbízható működésből adódó alacsony karbantartási költségek teszik versenyképessé termékeinket.

.

Hogyan lehet önöknél vásárolni? MI annak a folyamata?

A Pedrollo Hungária Kft közvetlenül viszonteladókat és kútfúrókat szolgál ki termékeivel, akik számára az átadási árakat az alapján határozzuk meg, hogy milyen nagyságrendben és mennyire széles választékban forgalmazzák szivattyúinkat.

Vásárlási igényükkel kapcsolatban az érdeklődők fordulhatnak az országos lefedettségű viszonteladói hálózatunkhoz, illetve aki közvetlenül a Pedrollo Hungária Kft-től szeretne vásárolni, az Domány Szabolcs (Észak-Mo.) vagy Nálhi Eszter (Dél-Mo.) területi képviselőnkhöz fordulhat, illetve jelezheti vásárlási szándékát írásban az  info@pedrollo.hu  e-mail címen.

.

A Pedrollóról

Az olasz Pedrollo S.p.A. elektromos vízszivattyúkat gyártó óriás cég az idén ünnepli 40.-ik születésnapját, amely évente több mint 2,2 millió darab szivattyút exportál a világ 166 országába.

A Pedrollo szivattyúk különböző disztribútor cégeken keresztül már 22 éve vannak jelen hazánkban és vívták ki a felhasználók elismerését, mint a magyar szivattyú piacot vezető márkák egyike.

A magyarországi leányvállalat, a Pedrollo Hungária Kft. 2005-ben nyitotta meg kapuit szolnoki telephellyel, amely széles termékválasztékkal tudja kiszolgálni a háztartási, lakossági, ipari és mezőgazdasági igényeket egyaránt.

Köszönhetően a folyamatosan feltöltött raktárkészletnek, a szervezett logisztikai rendszernek, valamint az országosan kiépített viszonteladói és szervízhálózatnak, szivattyúink egyszerűen, rövid idő alatt és kiváló ár-értékarányban érhetőek el a végfelhasználók számára.

A Pedrollo S.p.A. kiemelt figyelmet fordít a folyamatos innovációra, a szivattyúk megbízhatóságára, valamint arra, hogy az általa gyártott szivattyúk energiafogyasztása alacsony legyen, amellyel nem csak a felhasználók pénztárcáját, de környezetünket is óvja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*