Megéri-e kutat fúratni?

Alábbi cikkünket Bódis István kútfúró mesterrel készítettük el, aki már több, mint 25 éve dolgozik a kútfúró mesterként, és az ország számtalan helyén épített ki több száz kutat, melyek a mai napig is megbízhatóan, és stabil vízhozammal működnek.

Divat, vagy szükség ma a kút fúrása?

Mint azt tapasztalhatjuk, a víz ára meglehetősen megemelkedett az elmúlt években. Ugyan nem olcsó mulatság egy professzionális kút kiépíttetése, de hosszú távon mindenképp kifizetődő, ha lehetőségünk van az adott területen kutat építeni, így mindenképp a szükség nagy motivációja a kútvíz fogyasztásának. Továbbá a manapság un. tudatosság növekedés is jellemzően gerjeszti a kútfúrás népszerűségét.

Tudok-e többet megtakarítani, ha kutat furatok, vagy nem?

A kútfúrást, ha szakszerűen végezzük, mindenképpen hasznot hoz. Ebben az esetben csak egyszer kell megfizetni egy kút kiépítésének árát, és ekkor már sok tíz évig alacsony költségen üzemeltethető a kút, ami a benne lévő szivattyú áramszükségletét jelenti, és az éves karbantartásét, amit sok esetben már házilag is kivitelezhető. Tehát, ha szakszerű a kútfúrás, akkor nagyon olcsó vizet lehet előállítani.

Jobb minőségű lesz-e a víz, vagy nem?

Terület-, és mélységfüggő, hogy hol milyen minőségű a víz. A legtöbbször egy egyszerűbb tisztítással kerti felhasználásra tökéletes lehet a víz minősége, esetleg a házban pl. wc kagyló öblítéshez is felhasználható. Ha viszont ivásra, állati, vagy emberi fogyasztásra szeretnénk vizet kinyerni kútjainkból, akkor már komolyabb szűrést, és ellenőrzött mérést igényel a felkészülés. Szerencsére ma már olyan fejlett a vízszűrési technológia, hogy szinte minden igényre található megfelelő megoldás.

Számít-e, hogy milyen messze van a kút a házamtól?

A kút és a ház távolsága nem függ egymással. Ha megvan a kút kialakításának helye, akkor egy egyszerű vízvezeték rendszerrel egy szakember oda vezeti a kútvizet, ahová szeretnénk. Azért fontos megjegyezni, hogy a legtöbb esetben nem szükséges a házba bevezetni a vizet, mivel csak a kerti felhasználásra van igény.

Tagged with: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*